Китай създава мегаград с по-голямо население от Япония

  • 24 юли 2015 12:29

  • 2983
  • 0
Китай създава мегаград с по-голямо население от Япония
©

Китай има увлечение по мегаградовете. Страната строи мегаград от регион с девет града в района на делтата на Перлената река, още два други на север, а сега има планове за мегаград, който би бил с по-голямо население от повечето държави.

Китайското правителство обяви плановете си да превърне Пекин (с население от 20 милиона в момента) в центъра на мегаград с площ от 212 000 кв. км., който в крайна сметка ще има 130 милиона жители. Така този мегаград ще има с около 3 милиона повече жители от Япония. При сформирането на нов мегаград идеята е да се обединят ресурсите на всеки от участващите региони – дълбоките джобове и възможности за проучвания на Пекин, пристанищният достъп на Тианджин до морето Бохай Bohai Sea и технологичният напредък не провинция Хъбей.

Новопостроени магистрали и мостове ще свързват отделните градове. Китай обаче бързо осъзнава, че прекомерният растеж си има и своите сериозни предизвикателства. За да се напълнят всичките тези нови сгради с хора, означава, че повече хора ще имат нужда от основна инфраструктура, която Китай все още не е създала. Строежите на болници, училища и транспортни връзки вече изостават на фона на множеството нови жители в някои от най-новите предградия на Пекин.

Повече четете тук

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини