Човешкото ухапване може да бъде опасно

  • 13 юли 2015 14:32

  • 2891
  • 0
Човешкото ухапване може да бъде опасно
©

Помните ли фрапиращата ситуация с уругвайския футболист Луис Суарез, който миналата година ухапа италианския играч Джорджо Челини на терена? Тогава интернет-пространството се наводни със забавни колажи и шеги по повод случилото се. Човешките ухапвания обаче съвсем не са толкова безобидни и невинаги предизвикват усмивки...

Домашните животни могат да ни заразят с различни инфекции чрез ухапване или одраскване. Но да не забравяме, че не само кучетата и футболистите хапят. А човешките ухапвания могат да бъдат много по-опасни от животинските, коментира германското издание „Ди Велт”.

В 25% от случаите при човешко ухапване се стига до инфекции, докато при ухапванията от куче подобни последици има при едва 10%. Екип от германски медици, хирурзи и микробиолози към реномираната берлинска университетска клиника "Шарите" коментират пред „Дойчен ерцтенблат”, че независимо от това при какви обстоятелства се е случило ухапването и кой е причинителят, пренесените вируси, бактерии и паразити могат да причинят инфекции, които могат да заплашат живота на потърпевшия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини