Летяща чиния се забила в Антарктида

  • 17 юни 2015 09:24

  • 6271
  • 1
Летяща чиния се забила в Антарктида
©

Запаленият уфолог Валентин Дегтярьов публикува в социалните мрежи снимка, на която според него се вижда летяща чиния, катастрофирала насред ледената пустиня в Антарктида, предаде в. "Дейли мейл".

Той забелязал черното петно с помощта на програмата Google Earth. Според него се касае за НЛО, забило се в замръзналия лед преди 3 г. Всеки любител може сам да разгледа обекта и да си състави собствено мнение, като въведе координатите 80°34'08.4"S 30°05'19.3"W в Google Maps, пише в. "Телеграф".

 

"Сред безкрайната ледена пустиня това е най-истинското НЛО, и то с най-класическата възможна форма на летяща чиния", твърди Детгярьов. Той добавя, че обектът с ширина 20 м и дължина от близо 70 м силно се отличава от всички скални образувания и сенки околовръст, като и че няма никаква естествена причина, която да обяснява местоположението и появата му.

Детгярьов отхвърля и възможността да се касае за полярна станция, катастрофирал самолет или кораб, тъй като се е осведомил, че в района не са регистрирани никакви инциденти и на стотици километри не са изграждани бази.

Детгярьов е убеден, че снимката показва обект, дело на човешкия гений, дошъл от далечния Космос. Експертът уфолог, автор на "Наръчник за установяване на наличието на НЛО", Найджъл Уотсън коментира, че въпросният антарктически район има "дълга традиция" в кацането на извънземни летящи кораби.

Геолози, които работят на Ледения континент, обаче възразиха, че най-вероятно се касае за цепнатина в леда.  "Ледниковите пукнатини могат да бъдат дълбоки десетки метри. В случая виждаме голяма цепка, която не е нищо обичайно за района", заяви Андрю Флеминг от Британското антарктическо общество. Ученият се пошегува, че би бил много по-щастлив  да се натъкне на НЛО, отколкото да пропадне в подобна гигантска пукнатина.

Последвайте канала на

Novini.bg
6271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.18 | 09:19

1
на мен пък като друга цепка ми изглежда, ама ае да не казвам, нема нищо, нема нищооо

Добави коментар

Водещи новини