Нова мумия в Мексико

  • 08 юни 2015 18:50

  • 5861
  • 0
Нова мумия в Мексико
©

Поредна мумия е открита по високите склонове на планината Пико де Орисаба в Мексико, пише в. "България днес". Но за разлика от предишните две находки през март този път замръзналият труп не е в катераческо облекло.

Тялото, удивително добре съхранено, е намерено след разтопяване на глетчер в подножието на едноименния връх, висок 5700 м. Трупът най-вероятно е на жена, облечена в официална рокля. Това навежда мексиканските власти на мисълта, че жертвата е загинала при самолетна катастрофа.

Според местните медии това се е случило в началото на 90-те, което проличава от изключително добре запазените телесни останки.

През пролетта на същата планина, само че от другата страна, изникнаха мумиите на двама алпинисти. Смята се, че става дума за безследно изчезнали преди 55 години катерачи, които най-вероятно са пометени от лавина.

Пико де Орисаба, наричана още Китлапетъл, привлича хиляди туристи през цялата година и е любимо предизвикателство за мнозина планинари. Покоряването на масива, който е спящ вулкан, обаче изисква сериозни алпинистки умения и често взема жертви.

Последвайте канала на

Novini.bg
5861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини