-
27 май 2015 11:49
- 7805
- 1
Знаете ли, че някои от най-консумираните ястия могат да нанесат определени щети върху организма ни? За да се възползваме максимално от полезните свойства на храната, ние трябва да я консумираме на момента или да избягваме повторното й затопляне, тъй като то може да се окаже вредно за нашето здраве.
Причините за това разясни Framar.bg.
Цвекло
Съдържанието на нитрати в цвеклото е полезно за човешкия организъм, с изключение на моментите, в които този натурален продукт преминава през топлинна обработка.
Пиле
Високото ниво на протеини в пилешкото месо може да причини проблеми с храносмилането, ако продуктът се затопли 1-2 дни след приготвянето му. Ако наистина желаете да консумирате ястието, най-добре е то да бъде охладено. Картофи Колкото по-дълго време престояват картофите, толкова повече тяхната хранителна стойност намалява, което в крайна сметка може да превърне ястието в токсично за организма.
Гъби
Гъбите винаги трябва да се консумират след приготвянето им, тъй като съставът на протеините в тези натурални продукти може да се измени и да доведе до проблеми с храносмилането.
Спанак
Повторното затопляне на спанака е опасно, поради високото количество на нитрати в него, които могат да доведат до канцерогенеза. Яйца Яйцата стават токсични, когато са изложени на висока температура. Вие трябва да отбягвате повторното затопляне на варени или бъркани яйца, тъй като консумацията им може да се отрази на стомаха ви.
Целина
Целината не бива да се претопля, също както спанака, тъй като тя съдържа високо количество нитрати. Този натурален продукт се добавя предимно към супи и други ястия и в случай че вие искате да ги консумирате топли, е нужно да премахнете съответния зеленчук от тях преди обработка.
Ряпа
Ряпата съдържа високо количество нитрати, които могат да се окажат вредни за здравето, ако продуктът се консумира непосредствено след повторното му претопляне. Следващият път, в който отидете към хладилника, с цел да си претоплите нещо за ядене, погледнете списъка с неподходящи храни, за да направите услуга на храносмилателната си система, като я защитите от "прегряване".
Последвайте канала на
Свързани новини
Брюксел: Може да се продават храни с различно качество в еврочленките
06 юни 201118:32
Янукович нахрани журналистите
06 юни 201111:41
Минчев: За да бъдеш звезда, ти трябва здраво дупе
02 юни 201116:33
Храните по морето на мушката
01 юни 201115:15
Мобилно зарядно се „храни” с водород
10 май 201110:08
Грозде, червена боровинка и касис за здраво сърце
05 май 201114:25
ЦСКА-София 3:0 Левски, норвежци разбиват "сините"
Втора лига на живо: втори гол на стадион "Марица"
Ливърпул се предаде окончателно след нова серия пропуски и грешки
Жалбите отпаднаха, Георги Иванов ще бъде вписан като президент на БФС
Манчестър Юнайтед 0:0 Бърнли, греда на Бруно Фернандеш
Ботев излиза пределно мотивиран срещу Славия
Коментари 1
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Асен Василев: Въглищата са минало - това трябва да е ясно на всички
27 април 202417:07
След изборите: "Продължаваме Промяната" готови за преговори с ГЕРБ за общо управление
27 април 202414:14
Акад. Денков: От НСО ми взимат охраната, въпреки че ми се полага
27 април 202414:19
Христо Иванов: Борисов се цупи два месеца, после се снима с Певски как раздава милиарди
27 април 202416:30
Журналистът Асен Агов: Принизяването на политическия диалог до лични закачки е неприлично
27 април 202416:42
Промените в закона за хазарта обслужват изцяло нелегалните оператори. Те не плащат данъци и за потребителите няма защита
27 април 202416:25
Проф. Кантарджиев за коклюша: Новородените трябва да са само с майка си 40 дена!
27 април 202415:39
2 800 лева заплата за стругар, желаещи - няма
27 април 202416:17
Die Welt: Таен документ е можел да сложи край на войната в Украйна
27 април 202415:03
2015.05.28 | 11:11