Гърци събираха пари от река (видео)

  • 13 май 2015 10:51

  • 2799
  • 0
Гърци събираха пари от река (видео)
©

Гърци събираха пари от река. Необичайната радост споходи жителите на град Трикала в Централна Гърция в понеделник. Във водите на река Летеос, която минава през града, хората забелязали плуващи банкноти от по 50, 100 и 500 евро и се хвърлили да ги събират, пише в. "Телеграф".

От полицията предположиха, че вероятно престъпници са ги изхвърлили, за да не бъдат хванати, или някой си е направил шега с фалшиви банкноти.

Впоследствие се оказало, че 23-годишен мъж е изгубил портфейла си с около 4000 евро в реката.

В същото време финансовият министър Янис Варуфакис обясни, че Гърция остава без пари до две седмици. Вчера кабинетът погаси 750 млн. евро задължение към МВФ със сметката си във фонда. Страните членки на МВФ имат две сметки - една, в която се внасят годишните квоти, и депозитарна сметка, която може да бъде използвана при спешни ситуации.

До края на седмицата правителството в Атина трябва да осигури около 600 млн. евро за плащане на заплати и 130 млн. евро за социални помощи. В края на май то трябва да плати 1,9 млрд. евро за заплати и пенсии, които смята да плати с пари от ЕЦБ.

Финансовата тежест за кабинета става още по-голяма през юни. Тя обаче може да бъде покрита само ако правителството постигне споразумение с кредиторите в следващите дни. През юни Гърция има да погасява още четири вноски към МВФ на обща стойност 1,5 млрд евро.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини