10 сгради, които показват бъдещето на архитектурата

  • 11 март 2015 14:23

  • 1904
  • 0
10 сгради, които показват бъдещето на архитектурата
©

Човечеството навлиза в нова ера на архитектурата. Ера, в която хората очакват сградите да осигуряват доста повече от подслон. Искаме сгради, които ни вдъхновяват, докато в същото време помагат на околната среда; сгради, които галят сетивата ни, докато в същото време обслужват нуждите на обществото; сгради, които са били построени благодарение на новите технологии и на преработените материали.

В книгата си „Бъдещето на архитектурата в 100 сгради“ Марк Кушнър е подбрал редица архитектурни чудеса в чест на най-иновативните сгради на днешния и утрешния ден.

Вижте 10 от тях:

Наблюдателница за северни елени Tverrfjellhytta в Норвегия

Туристическа пътека води до невероятен обект с изглед към националния парк Доврефйел в Централна Норвегия. Там живеят едни от последните диви стада северни елени в Европа. Там се намира и една постройка, проектирана от Snøhetta, която кани посетители да се стоплят, докато наблюдават животните. Постройката е пример за контраст на използваните материали — здрава външна обвивка от стомана и стъкло е приютила мек дървен интериор, оформен като намиращите се наблизо скали.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини