Остров на извънземни потапя кораби

  • 03 февруари 2015 15:32

  • 8338
  • 2
Остров на извънземни потапя кораби
©

Малък остров, наречен Сейбъл, който е открит преди няколко века, всява истински ужас у мореплавателите. Островът е намерен през 1508 година от французина Лери. С течение на времето парчето земя придобива ужасна слава, пише в. "България днес".

Хиляди кораби намират своя край в подвижните му пясъци, които го превърнали в отправна точка за ужасяващи разкази сред мореплавателите. Затова и започнали да го наричат и с други имена: Островът на хилядите изгубени кораби, или Поглъщащият кораб.

Малкият канадски остров Сейбъл е разположен недалеч от провинция Нова Шотландия в Северния Атлантик. вече десетилетия изумява науката, съществувайки по закони, които не могат да бъдат разбрани. Затова и много хора смятат, че е пълен с аномалии, предизвикани от извънземен интелект.

Сред големите загадки на остров Сейбъл е постоянното му движение в източна посока. Само за последните 200 години той е успял да се премести на повече от 40 километра със редна скорост 230 метра на година. Наред с това околните рифове и плитчини имат свойство да приемат цвета на морската вода, оставайки почти напълно незабележими за преминаващите плавателни съдове, които намират своя край в тях.Никой учен досега не е обяснил как се случва всичко това.

Западният край на острова постоянно е изложен на силно морско течение и вълни, които размиват брега. В същото време на източния край всичко е обратното - там постоянно се разрастват нови и нови пясъчни наноси, които според логиката на физиката няма откъде да се вземат.

Местенцето в Атлантическия океан е проучвано от западни изследователи. Те са създали и хипотеза, опитваща се да обясни загадките на остров Сейбъл. Според тях всичко се причинява от извънземен организъм - космически биоробот, оставен в древни времена от неизвестна високоразвита цивилизация. Идеята им била той да събира информация за живота на Земята, която след това периодично да изпраща към другата цивилизация.

Последвайте канала на

Novini.bg
8338 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Манаф Мустафа

2016.05.26 | 15:33

2
Искам да ме заточат на този остров заедно със Сидераст ефенди -- след 6 месеца няма да го познаете --с опънати бръчки и чер алаброс !

2015.07.30 | 22:35

1
BREME E KURVATA BOIKA DA IA POGALNE

Добави коментар

Водещи новини