Боб Марли става лице на марка марихуана

  • 20 ноември 2014 07:49

  • 1190
  • 0
Боб Марли става лице на марка марихуана
©

Боб Марли става лице на първата глобална марка марихуана в света, съобщава в. „Гардиън”. Брандът се казва „Марли Нечърълс” и е основан от семейството на покойната звезда на регето и частната инвестиционна компания „Прайвътиър Холдингс”.

Целта му е да предлага „автентични сортове канабис от Ямайка”, но смята да произвежда и различни продукти с марихуана, като лосиони, кремове и аксесоари. Предвижда се първоначално да се продава в САЩ, а от догодина и в други държави по света. Седела Марли, дъщеря на изпълнителя, твърди, че баща й би приветствал една такава инициатива. „Баща ми би бил толкова щастлив да види, че хората разбират лечебната сила на билката”, каза тя.

„Може би няма друга културна икона, така свързана с канабиса, както Боб Марли”, смята шефът на „Прайвътиър Холдингс” Брандън Кенеди.

Три десетилетия след смъртта си музикантът от Ямайка е по-популярен, отколкото когато и да било приживе. През последната година е бил сред деветте най-високо платени покойни знаменитости според годишния списък на „Форбс”, като е спечелил 20 милиона долара, повече от Мерилин Монро и Джон Ленън.

Новите продукти могат обаче да го изстрелят на върха, който сега е зает от Майкъл Джексън. Кенеди изчислява, че годишно в света се продава марихуана на стойност между 150 и 200 млрд. долара повечето, разбира се, нелегално, пише в. "Монитор".

Същевременно все повече щати на САЩ предприемат стъпки към легализирането на канабисовите продукти, като вече в 23 щата тревата е декриминализирана, а пет са разрешили употребата й за удоволствие.

Боб Марли умира от рак през май 1981 г. Благодарение на него марихуаната се превръща в неизменна част от растафарианството. Изпълнителят поставя и началото на борбата за легализация на канабиса.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини