Една от най - богатите аристократки на Европа се омъжи на 85

  • 05 октомври 2011 19:01

  • 2641
  • 0
Една от най - богатите аристократки на Европа се омъжи на 85
© Getty Images

Днес в Севиля ще се състои сватбата на най-знатната жена в света-херцогиня Алба. За да достигне до олтара тя трябваше в буквалния смисъл да подкупи роднините си, за да й разрешат да вземе за съпруг простосмъртен.

Избраникът на 85-годишната херцогиня е по-млад от нея с 24 години, съобщава Би Би Си.

За предстоящата сватба на херцогинята, чието пълно име е Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фитц-Джеймс Стюарт-и-Сильва, през цялото лято писаха почти всички световни медии. Знатната особа ще сключи за трети път брак, 10 години след смъртта на втория си съпруг и 40 години след гибелта на първия.

Бъдещият съпруг на херцогинята работи в департамента за социални осигуровки и не може да се похвали със синя кръв. За да получи благословията за брака си, херцогинята трябваше да  раздаде наследството си на роднините. Състоянието на най-богатата жена в Испания бе 4,7 милиарда евро и намаля стотици пъти. Освен това, децата на знатната младоженка настояха бъдещият й мъж Алфонсо Диес писмено да се откаже от наследството на херцогинята дори то да му е завещано.

След като преодоля всички пречки по пътя си най-накрая щастливата двойка ще бъде венчана. Разбира се, сватбата няма да бъде толкова пищна като първата, състояла се през 1947 година. Тогава на церемонията на 21-годишната Алба бяха поканени хиляда гости, а стойността на бижутата, които носеше тя бяха оценени на половин милион долара.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2641 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини