Хората все по-често вярват в духове и паранормални явления

  • 09 октомври 2014 09:50

  • 2265
  • 0
Хората все по-често вярват в духове и паранормални явления
© Getty Images/Guliver

Хората във Великобритания и САЩ все по-често вярват в духове, ако се съди по броя на търсенията на тази дума в "Гугъл" и на употребата ѝ в "Туитър", пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА.

Всеки ден в Обединеното кралство някой вижда или заснема призрачна поява. И съответно вярата във свръхестественото е достигнала своя връх, особено с наближаването на празника Хелоуин в края на месеца.

Търсенето на думата "призрак" отбелязало исторически спад в периода 2006-2009 година. Но според Асоциацията за научно изучаване на аномалните феномени, в наши дни интересът към духовете е нараснал с 12 пункта.

Според проведена от организацията анкета 20 процента от поданиците на Нейно Величество доверили, че са имали някога някакви паранормални преживявания.

Наблюдава се повишен интерес към "живота след смъртта" и в микросоциалната мрежа "Туитър". През миналия месец е имало 1 милион споменавания на думата "призрак" и 735 хиляди туита, съдържащи "обитаван от духове". В САЩ се регистрира много високо търсене на думите "призрак" и "обитаван от духове" в "Гугъл". То е особено видимо през месец октомври. Но нивата на интерес към паранормалното се задържат на високи, но еднакви стойности през годините.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини