Хитра панда симулирала бременност за по-вкусна храна

  • 26 август 2014 12:48

  • 2177
  • 1
Хитра панда симулирала бременност за по-вкусна храна
© Getty Images/Guliver

Женска панда, имаща всички симптоми на бременност дълго време била глезена от китайските си пазачи с вкусотии и специално отношение. Оказало се, че умното животно е симулирало майчинство, заради облагите, пише Франс прес, цитиран от БТА.

6-годишната Ай Хин, която е настанена в Центъра за възпроизводство на гигантски панди в Чънду симулирала "цветна бременност". Тя проявила първите симптоми преди месец. Пандата била следена от камери и било планирано събитието да се излъчи директно. Но впоследствие всичко се оказа фалшива тревога.

Ай Хин отново възвърнала нормалните си показатели след глезене с допълнителни количества бамбук и вкусни хлебчета. Когато са "трудни", самките от центъра биват настанявани в специални помещения с климатици. Явно Ай Хин е запомнила глезенето от предишни свои зачевания и е симулирала симптомите на бременност - загуба на апетит и силно снижена мобилност, смятат гледачите й.

В момента в Китай на свобода живеят около 1600 гигантски панди, главно в югозападната част на страната. Тези животни се възпроизвеждат изключително трудно и поради тази причина беше създаден центърът в Чънду.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.27 | 13:14

1
hahaha,umnica!Iavno ne e bila hranena dostata4no i dobre,zatova e simulirala.

Добави коментар

Водещи новини