-
18 август 2014 07:54
- 915
- 0
Престижният британски университет Кембридж обяви докторат за шоколада към катедрата по инженерна химия и биотехнологии, съобщи АП.
Целта е да бъдат открити начини за предотвратяване на топенето на шоколадови продукти в топъл климат. Задачата е трудна, защото и най-качественото лакомство започва да се топи около 34 градуса Целзий, което е под температурата на човешкото тяло. Ако бъде намерено решение на проблема, производителите на шоколад ще са много доволни.
Тъй като става въпрос за докторат, кандидатите не е достатъчно да имат фино небце и да са яли много шоколад, а трябва да притежават диплома за висше образование по инженерна химия или физика на меките материали, допълва БТА.
Novini.bg напомня: От септември ти водиш!#tivodish
Последвайте канала на
Свързани новини
България U21 0:0 Турция U21
България пред Рубикон в Люксембург
Супер терен за "лъвовете" в Люксембург
Испания и Португалия имат значими цели в днешния ден в Лигата на нациите
ЦСКА - София тренира без Исека, Бусато сложи маска на лицето си
Изумителен вратар отчая "петлите" на полупразния "Стад дьо Франс"
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Проверката на Главния инспекторат в МК откри системни нарушения и незаконосъобразно разходване на публични средства
15 ноември 202416:57
МИР коментира преместването на БАИ от новата сграда на ДПС - Ново начало
15 ноември 202416:52
МВР изпрати на премиера Главчев доклада за действията на полицията на протеста пред Народния театър
15 ноември 202415:15
Павлина Панова отново ще ръководи Конституционния съд
15 ноември 202416:23
Панчугов: В парламента наблюдаваме фарс, театър и помпане на мускули
15 ноември 202414:40
Георги Киряков: Политическата криза ще се продължи до края на президентския мандат
15 ноември 202415:19
Проф. Стоянов: Поведението на Петков и Пеевски е омерзително
15 ноември 202415:55
ГДБОП разби ОПГ за имотни измами
15 ноември 202414:31
Прокуратурата протестира мярката за неотклонение на Димо Алексиев
15 ноември 202414:18