Каква е тайната на Бермудския триъгълник?

  • 18 юни 2014 11:30

  • 4484
  • 1
Каква е тайната на Бермудския триъгълник?
©

Голяма част от онези, минали през Бермудския триъгълник не са се завърнали. Не малка част вярва, че изчезналите в тази част на света, са станали част от секретен експеримент на извънземни, пише inews.bg.

Според данните, Христофор Колумб е първият, който отбелязва подобен факт. На 11 октомври 1492 година той пише в записките си, че той и екипът му са забелязали странни светлини, които са се движели надолу и нагоре и бързо са изчезвали, няколко пъти през тази нощ. Освен това, документира, че въпросната нощ данните от компаса му били абсолютно объркани и необясними. Може би тези светлини са били от НЛО и именно извънземните са обяснението за изчезванията на хора и кораби в областта още от 1851 година, когато е регистрирано първото изчезване.

Най-стряскащото изчезване в областта на Бермудския триъгълник е случва скоро след Втората световна война, на 5 декември 1945 година, когато цяла ескадрила от самолет изчезва без никаква следа и никой, никога не разбира какво се е случило с тях. Една от най-интересните теории свързани с Бермудския триъгълник е свързана с наличието на база на извънземни под Бермудския триъгълник, която е популяризирана от още през 70-те години на 20 век от филма на Стивън Спилбърг "Близки срещи от третия вид".

Дали това е така, най-вероятно никога няма да бъде доказано, но е факт, че Бермудския триъгълник и Драконово море (Тихия океан) са двете места, където се наблюдават изключително необичайни нива на магнитни смущения, които влияят на показанията на компасите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.19 | 09:12

1
ei ko she pravim sega

Добави коментар

Водещи новини