Търсят с обява отзивчив отшелник

  • 07 май 2014 15:18

  • 1920
  • 0
Търсят с обява отзивчив отшелник
©

Любопитна обява за работа се появи в Швейцария. Издирва се служител, който ще заработва, живеейки като отшелник в пещера. Важно условие обаче е човекът, съгласен с уединението и скромните условия, да бъде по-отзивчива личност, пише "Новинар".

Вакантната позиция се откри в отшелническото убежище "Света Верена" в кантона Золотурн. Мястото се отвори, след като предишната служителка се отказа, защото така и не свикнала с вниманието към нея.

Постът изисква бъдещият служител да живее сам в пещерата, но горе-долу дотук свършват отговорностите като на отшелник. Аскетът ще трябва също така да обича да общува с хора, защото ще му се налага да се среща с мнозина непознати, да дава съвети на минувачите и провежда курсове по медитация всяка седмица. Наред с това ще трябва да бъде винаги на разположение за местните сватби и кръщенета.

„Бяхме изненадани от големия интерес, който провокира обявата. Имаме молби от цяла Европа”, коментира кметът Серджо Винигер. "По думите му постът е безкрайно отговорен, защото пещерата е защитен паметник и важна част от културното наследство на региона.

Крайният срок за кандидатстване е до края на тази седмица.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1920 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини