Карнавалът в Нотинг Хил

  • 31 август 2011 11:07

  • 1152
  • 0
Карнавалът в Нотинг Хил
© Getty Images

На 28 и 29 август, по традиция, започнала още през далечната 1966 г., лондонският квартал Нотинг Хил оживя под звуците на музиката от ежегодния карнавал.

Карнавалът в Нотинг Хил е най-големият по рода си в Европа, ето защо всяка година привлича около милион посетители от цял свят, става ясно от официалния му сайт.

Събитието се провежда в Лондон, където за доброто настроение на всички има музика, сергии с карибска храна и близо 40 000 доброволци, които се включват в забавата.

Карнавалът започва живота си като местно събитие, създадено от общност на индийците, живеещи в района на Нотинг Хил. Днес той е пълнокръвен карибски фестивал, който се е превърнал в едно от най-вълнуващите събития в Лондон.

Тази година вторият ден на карнавала бе посветен на децата, докато главното шествие обиколи голяма част от улиците в квартала.

На 28 август имаше общо 800 000 души на карнавала, докато на следващия ден се събраха повече от милион посетители, твърди в. Guardian. Така Лондон оживя по-пъстър от всякога, докато танците не стихнаха.

Дори и след края на празненствата, участници и посетители продължиха да се забавляват до късно в Нотинг Хил.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини