Отбелязваме Световния ден на водата

  • 22 март 2014 10:15

  • 982
  • 0
Отбелязваме Световния ден на водата
©

Светът отбелязва международния ден на водата, като тази година мотото е "Вода - Енергия", а посланието на Министерството на околната среда и водите във връзка с празника на водата е "Всяка капка си струва".

Основната цел на кампанията е да информира обществото за състоянието на водните ресурси в страната, целесъобразността в тяхната употреба, опазване и съхранение.

Ресорният министър Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност ще открие празника по повод Световния ден на водата в Кърджали.

Инициативата ще започне от 12 часа с Поход на водата, в който ще се включат ученици от екоклубове към училищата в Кърджали, областта и членове на Младежкия воден парламент.

Българската асоциация по водите и сдружение "Аз обичам водата" ще отбележат празника с Международен воден мост, с помощта на който ще бъдат проследени честванията в отделните градове в страната и чужбина.

В празничния ден столичани могат да разгледат фотоизложбата "Язовирите на България" в Националния музей "Земята и хората".

Последвайте канала на

Весела Найденова
982 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини