Британците предпочитат брюнетки

  • 29 август 2011 11:44

  • 3409
  • 0
Британците предпочитат брюнетки
©

Когато се каже "красива", в съзнанието на повечето жени се изгражда образ на дългокрака, надарена и руса жена.

Не такъв образ обаче излиза в представите на мъжете. Изследване, което е обхванало над 2000 британци, показва, че идеалът на мъжете за красива жена не се свързва с блондинка, а с брюнетка, съобщава news.ru.

Участниците в проучването е трябвало да посочат кое действително ги привлича в противоположния пол и коя черта за тях е най-привлекателна. Около 60% от запитаните са посочили кестенявата или черната коса като изключително важна характеристика за физическото привличане.

Една трета от запитаните (33,1%) отдават предпочитание на кестенявите, а 28,6% на чернокосите. Блондинките се оказват също толкова предпочитани, колкото и жените с черни коси, тъй като те са посочени от 29,5% от запитаните. Червенокосите жени са избрани от най-малко мъже – едва 8,8%.

Що се отнася до фигурата, то последното проучване показва за пореден път, че мъжете не обичат много слабите жени в стандарта на топмоделите. 38,8% предпочитат нормалната фигура в европейските размери 46-48, а едва 10% от мъжете предпочитат слабите като солети жени в размер 40-42.

Втората по популярност категория са жените с леко наднормено тегло (размер 48-52).

Истината е обаче, че едва 4,2% от мъжете са избрали жени с по-сериозно наднормено тегло и употребяващи дрехи над 52 размер.

В категорията цвят на очите най-харесвани са сините очи (40,2%), а на второ място са тъмните (кафяви или черни очи). Зеленият цвят избират 17,5% от запитаните, а 13,1% посочват светлокафявия.

Изследването във Великобритания е предшествано от подобно проучване във Франция, Испания, Италия, САЩ и Бразилия, като резултатите са много еднакви. Само във Франция мъжете предпочитат определено слабите жени.

В нито една страна обаче блондинките не заемат челната позиция в мъжките представи за красота и привлекателност.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини