Далай Лама дразни Китай със снимки с Обама

  • 28 февруари 2014 10:24

  • 1137
  • 0
Далай Лама дразни Китай със снимки с Обама
©

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския официално обяви присъединяването си към Instagram, влизайки в още една социална медия, съобщава The Verge.

Духовният лидер съобщи новината чрез акаунта си в Twitter. Регистрацията му е от 1-ви феруари и до момента е качил шестнадесет фотографии, сред които снимките си с Лари Кинг и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския се присъедини към Twitter през 2010 година и в момента има повече от 8.5 милиона последователи. Като други известни религиозни водачи, той открито прегърна социалните медии, признавайки обаче, че в услугите на Facebook и Twitter има рискове. “Зависи как ги използваш”, посочи Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския в интервю за Time в отговор на въпрос как социалните медии разрушават щастието. “Ако една личност има вътрешна сила и увереност, няма проблем. Но ако съзнанието е слабо, може да настъпи объркване. Не може да се обвинява технологията. Зависи от потребителя на технологията”.

Официалното обявление за присъединяването на Далай ЛамаДалай Лама Далай Лама е високопоставен лама в будистката школа Гелуг или "Жълтите шапки" на тибетския към Instagram идва близо седмица, след като той беше посрещнат от американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в Белия дом. Срещата предизвика остра критика от страна на Китай, който гледа на духовния лидер като на сепаратист. Китайската страна заяви, че срещата може да навреди на отношенията между Вашингтон и Пекин.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1137 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини