Най-лютата пица в света е по-силна и от сълзотворен газ

  • 06 февруари 2014 17:06

  • 2896
  • 0
Най-лютата пица в света е по-силна и от сълзотворен газ
©

Най-лютата пица в света се предлага във Великобритания, пише в. "Дейли експрес".

Кръстили са я "Смърт от пица" (Death By Pizza) и може да предизвика кървене на езика и е по-силна от сълзотворен газ, предаде БТА.

Страховитата пица е по идея на 29-годишния собственик на пицарията Джеймс Бродерик, който обяснява, че за приготвянето на продукта се използват стандартна основа и кашкавал, но помежду им се спотайва смъртоносно лютият пласт.

Пицата се предлага с предупреждение, че е 120 пъти по-люта от ястието виндалу, известно като един от най-парливите индийски специалитети.

Дръзналите да опитат опасната пица предварително трябва да подпишат декларация, че са запознати с рисковете "от травма и дори смърт". Ако все пак някой се осмели и успее за 30 минути, го очаква възнаграждение от 20 лири.

В състава на пицата влизат 20 от най-лютите чушки в света - "Тринидад Моруга Скорпион". Те са толкова парливи, че могат да предизвикат инфаркт. За да приготвят продукта, съдържащ зашеметяващите 12 милиона единици по скалата на Сковил, измерваща лютивостта на пипера, майсторите от пицарията "Литъл Италия Пица" в Слийфорд, Великобритания, носят маски на лицето.

За сравнение скромните по лютивост чушки халапеньо наброяват между 3500 и 8000 единици по скалата на Сковил, докато индийското ястие виндалу я заковава на 200 000 единици.

Полицейският сълзотворен спрей съдържа 5 милиона единици по скалата на Сковил.

Миналата година в Книгата на рекордите на Гинес като най-люта в света бе вписана друга британска пица, приготвяна от Пол Брейшоу в "Пицарията на Пол" в Брайтън. Пицата-рекордьорка със своите 5 милиона единици по скалата на Сковил обаче бледнее пред 12-те милиона единици на новия тестен продукт.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини