14 изненадващи знаци, че ще живееш по-дълго, отколкото предполагаш

  • 05 февруари 2014 09:54

  • 4313
  • 0
14 изненадващи знаци, че ще живееш по-дълго, отколкото предполагаш
©

Българинът живее средно 74 години.

За 10 години продължителността на живота у нас се е увеличила с 2.1 години. А вие колко мислите, че ще живеете?

Ето 14 признака, които ще ви подскажат дали да очаквате повече свещи на тортата, отколкото сте се надявали досега:

Майка ви е била млада, когато ви е родила

 

Ако майка ви е била на възраст под 25 години, когато ви е родила, значи е два пъти по-вероятно да доживеете до 100 години, в сравнение с човек, роден от по-стара майка. Според учени от Университета на Чикаго при по-младите майки биват оплождани най-добрите яйцеклетки, като по този начин се създава по-здраво потомство.

Обичате чай

И зеленият, и черният чай съдържат катехини - вещества, които помагат на кръвоносните съдове и защитават сърцето. В проучване, осъществено върху повече от 40 500 японски мъже и жени, учените открили, че при тези, които пият пет или повече чаши зелен чай всеки ден, съществува по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания или инсулт. Достатъчно е да пиете само една или две чаши чай дневно, за да е полезно за сърцето ви. Имайте предвид обаче, че готовите за пиене чайове, които се предлагат на пазара, не предлагат същите ползи за здравето. Освен това не добавяйте мляко в чая - изследвания показват, че то неутрализира защитните му ефекти върху сърдечно-съдовата система.

Обичате да се разхождате

Хората, които вървят по 30 минути на ден, живеят четири пъти по-дълго от онези, които се разхождат по-малко. Жените с наднормено тегло могат да подобрят здравето на сърцето си само като добавят 10 минути активна дейност към ежедневната си рутина. Специалистите съветват да се разхождаме през обедната почивка, покрай терена, докато детето ни спортува, но да намерим начин да се движим повече всеки ден.

Още по темата можете да прочетете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини