Меркел оглави списъка на "Форбс" на най-влиятелните жени в света

  • 24 август 2011 20:25

  • 990
  • 3
Меркел оглави списъка на "Форбс" на най-влиятелните жени в света
© Guliver/Getty Images

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се оглави списъка на най-влиятелните жени в света на авторитетното американско списание "Форбс", предаде Ройтерс.

На второ място е държавният секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, която имаше шансове да победи президента Обама в битката за
номинацията на демократите през 2008 г., а на трето - бразилската президентка Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на.

В списъка има и представителки на бизнеса, на медиите и развлекателната индустрия. Той отразява "разнообразните и динамични пътища, които днес извеждат жените до властта", било то като лидери на цели държави или като жени, които открояват основните въпроси на нашето време, казва Мойра Форбс, президент и издател на "ФорбсУоман".

Сред стоте жени, избрани от "Форбс", има осем държавни глави и 29 изпълнителни директори. Средната им възраст е 54 години, а парите, които контролират, възлизат на 30 трилиона долара. Двайсет и две от избраничките не са омъжени.

Те са влиятелни в различни сфери, благодарение на способността си да изграждат връзки, да обединяват хората около организациите, за които отговарят, в страните, които ръководят, заради каузите, за които се борят и благодарение на своята индивидуалност.

В първата петица влизат още шефката на ПепсиКо Индра Нуи и главният оперативен директор на Фейсбук Шерил Сандбърг.

На 11 и 12 място в списъка са певицата Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в и назначената неотдавна за главен редактор на "Ню Йорк таймс" Джил Ейбрамсън. Гага, която е на 25 години, е и най-младата от дамите в списъка, а най-възрастната е 85-годишната британска кралица Елизабет Втора, която е на 49 място.

Първата дама на САЩ Мишел Обама, която миналата година бе начело на класацията, тази година е останала на осмо място.

Последвайте канала на

990 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хари

2011.09.09 | 10:25

3
Според уважаваното списание "Форбс" Меркел може да е най-влиятелната жена в целия свят, обаче според нашия тъпоглав премиер тя е "стара чанта". По-скоро да се пръждосва тая обида за България - Борисов.
оффффф

2011.09.09 | 10:25

2
глупости........света се движи без посока ...хехехехехняма никакви влиятелни....и марко да сложиш и той ще е на №1..
оффффф

2011.09.09 | 10:25

1
глупости........света се движи без посока ...хехехехехняма никакви влиятелни....и марко да сложиш и той ще е на №1..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини