Ай Вейвей и Олафур Елиасон рисуват на луната

  • 06 януари 2014 14:05

  • 1225
  • 0
Ай Вейвей и Олафур Елиасон рисуват на луната
©

Новият проект на китайския активист и артист Ай Вейвей и датско-исландския художник Олафур Елиасон е гигантска дигитална луна, която кани зрителите да намерят своето място на нея.

„Луна” стартира на 9 ноември по време на конференция, проведена в Берлин, и към днешна дата е събрала над 35 000 участници. Всички те са регистрирани в уеб платформата, харесали са свое място върху дигиталния спътник, оставили са своя следа и са се „тагнали” – отбелязали са присъствието си.

Според авторите на проекта това е модел за начина, по който хората трябва да се научат да реализират идеите си съвместно, пише "Новинар".

„Идеята е да превърнеш „нищо” в „нещо” – да направиш рисунка, да оставиш следа. Да се свържеш с останалите чрез това пространство на въображението.

Погледнете рисунките на другите хора и ги споделете със света. Бъдете част от разрастващото се общество, в което творческото изразяване преминава външните граници и вътрешните ограничения.”, коментират Ай Вейвей и Олафур Елиасон. Тяхната идея е за свят, в който всички са свързани и водят общ диалог. Според авторите проектът „Луна” е съвременно продължение на скалните рисунки от палеолита, на фреските в Помпей и е футуристична версия на стрийт арта.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини