Външният министър казва "да" на приятелката си Гергана

  • 20 август 2011 11:15

  • 3683
  • 2
Външният министър казва "да" на приятелката си Гергана
© булфото

Външният ни министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 и любимата му Гергана Григорова ще си кажат днес "да" сред градината от рози на правителствената резиденция "Евксиноград" над Варна, пише Блиц.

Младите имат много приятели по цял свят, като очакват за сватбата им да пристигнат около 200 гости. Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 няма 40 г., за да бъде кандидат за президент на ГЕРБ, но от днес официално ще има своя първа дама. Сватбата на външния ни министър изискана и грандиозна е светското събитие на месеца и започва точно в 18 часа.

Повечето от гостите на младите пазят в тайна подаръците си, но от варненските галерии признаха, че много известни личности през последните дни са пазарували картини и други произведения на изкуството. Екипът на Външно ще изненада Николай и Гергана с билети за мюзикъл в Лондон. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще бъде кум на венчавката. Гергана ще е облечена в семпла бяла дълга рокля, а Николай - в черен смокинг.

Очакваше се за официалната част на събитието и кумът да се премени във фрак, което ще бъде прецедент, защото премиерът е бил в такова облекло само веднъж за бал във Виена. Запознати с етикета обаче обясниха, че в такъв случай и младоженецът трябва да е с фрак, което автоматично изключва тази възможност.


"Ще им купя телевизор", издаде в аванс в началото на месеца Борисов, който се надяваше младите да му изберат красива кума. Тя е не само чаровна, но и талантлива, защото е сопраното Валентина Корчакова - дългогодишна приятелка на Николай и Гергана. Завършила френската гимназия в София и Консерваторията, като сега изпълнява главни роли в почти всички спектакли на Музикалния театър.

Очаква се сватбата на министъра да бъде събитието на месеца - изискана и същевременно грандиозна, коментираха хроникьори за подготовката на светското събитие. От кухнята на организаторите обаче ги опровергават, като казаха, че и Николай, и половинката му Гергана не искат да парадират с пищност, а по-скоро да отбележат с приятели и близки своя сватбен ден без помпозност и много шум. Поканени са само много близки на двойката, колеги министри, депутати, дипломати и гости от чужбина. Сред сватбарите ще са семействата на настоящия кмет на Варна Кирил Йорданов и на предшественика му Христо Кирчев, както и на областния управител Данчо Симеонов и депутата от ГЕРБ Павел Димитров.


Тържеството ще започне в късния следобед днес в разкошната градината на "Евксиноград". Младоженците ще сключат там не само граждански брак, но и църковен. Тарифата в резиденцията е 5000 лв., довериха запознати. Гражданският ритуал е организиран от варненската общинска фирма "Обреди". Младоженецът избрал класически ритуал и много държал всичко да бъде предварително разплатено, довериха оттам. Музикалното изпълнение на изнесения класически ритуал е на йоника, флейта и цигулка от варненската филхармония. Напътствените думи към младоженците и кумовете ще бъдат отправени от най-добрата им служителка Стефка Чавдарова, която пък е подготвила специално облекло за случая - строга лилава рокля с джемпър или сако.
Препоръчителното облекло за сватбеното парти за гостите е "коктейлно", пише в поканите.

Според информация от близките на младоженеца, ангажирани с организацията на сватбата, булката вече е поръчала във Варна невероятно красив букет и булото. Роклите са от известна модна къща и са две, освен това дрескодът за дамите е шапка, като много от поканените вече са си поръчали от оригиналните модели на варненската дизайнерска къща "Белора".

Николай и Гергана са заедно от почти две години, но се познават още от 2007 г. Любовта им пламва в Брюксел, макар и не от пръв поглед, когато двамата работят в Европарламента. За първи път външният министър представи изгората си пред обществото на концерта за пострадалите от Хаити на 14 февруари 2010 година в Модерен театър. Гергана Григорова продължава да работи в Брюксел като сътрудник на евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3683 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dfgdgfg

2013.01.24 | 17:19

2
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 . Ще му платя. П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да чакам ден-пет, седмица.. година о.о Това е :)
е

2013.01.24 | 17:19

1
я напишете го че тая жълта еврещуга чичо му е петър младенов комуниста къде искаше да гази хората със танкове. жълта еврещуга гадна напускай ми родината отивай на луната

Добави коментар

Водещи новини