Официално: Ревността е психично заболяване

  • 19 ноември 2013 13:43

  • 2304
  • 3
Официално: Ревността е психично заболяване
©

След провеждането на няколко изследвания британски психолози обявиха ревността за остро психическо заболяване.

Според тях някои жени полагат особено усърдие да запазят връзката си, което често прекрачва границата и се превръща в жестока ревност към партньора. В резултат много мъже преминават детектор на лъжата всеки път, когато се приберат вкъщи.

Такъв е случаят на Деби Ууд от Лестър, която ревнувала безумно годеника си Стив. Тя му забранила филмите за възрастни и дори не давала партньорът й да поглежда снимка с друга жена в списания и реклами, предаде Дарик.

Състоянието на Деби носи името "Синдромът на Отело". Отличителна черта на това заболяване е, че пациентът вярва, че партньорът му изневерява и не може да направи нищо, за да възстанови доверието си към него. В много голям процент от случаите изневярата е плод на фантазия и не се случва в действителност.

Последвайте канала на

2304 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Психоаналитик

2013.11.26 | 14:19

3
Хайде моля ви се ! От ревност до ревност има разлика.А пък тези британски опитни мишки изобщо да не се класират в това отношение , половината от тях предпочитат да спят, вместо да правят секс, любовта им не е силните страни.... нямат думата в това отношение... Утре тези британски г-да, ще излязат с изявление,че смеха е било тежко психическо заболяване, като имат предвид вид шизофрения, но и нормалните ще го отнесат...абе простотия до шия !
потърпевщ

2013.11.26 | 14:19

2
Ако искате ми вярвайте ама бившата ми беше нещо такова... нямахме детектор на лъжата в къщи, но искаше да ме води иначе всички други забрани важеха и за мен. А аз наизстена не съм и давал повод за това.
N

2013.11.26 | 14:19

1
Ами нищо чудно, че вече е бивша :)

Добави коментар

Водещи новини