Вижте всички екзопланети, открити от Кеплер

  • 07 ноември 2013 20:45

  • 3082
  • 0
Вижте всички екзопланети, открити от Кеплер
©

С всеки изминал ден мисията Kepler на NASA открива все повече потенциално обитаеми планети в нашата Вселена, пише сп. "Обекти", позовавайки се на Gizmodo.

Това видео, публикувано от New Scientist, изобразява всички 3538 екзопланети, които са част от многопланетни системи, открити от NASA.

Ето какво казва американската космическа агенция по въпроса:

„Тази анимация показва откритията, направени от Kepler, в системи, в които в орбитата на звезда, подобна на нашето Слънце, откриваме повече от една планета. Този дигитален планетарий разкрива относителната дистанция и движение на световете във всяка една от системите: нашата Слънчева система и нейните осем планети са изобразено в сиво. Останалите цветове изобразяват разстоянията на екзопланетите от техните звезди. Отвътре навън – червено, жълто, зелено, светлосиньо, тъмносиньо и лилаво. Без съмнение най-цветната система е KOI 351 – първата, която открихме и за която се смята, че има седем планети.“

На приложеното по-долу изображение пък можете да видите всички потенциално обитаеми планети, открити от Kepler и в транзит с техните собствени звезди:

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3082 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини