Чудо! Майка съживи с прегръдка починалото си бебе

  • 29 октомври 2013 16:27

  • 6917
  • 0
Чудо! Майка съживи с прегръдка починалото си бебе
©

Кейт Ог от Австралия научила най-ужасяващата новина от лекарите си. Те й казали, че не могат да спасят преждевременно роденото й дете. Но тя го задържала в обятията си и не го пускала, прегръщала го и му говорела, докато не се случило онова, което мнозина биха нарекли „чудо”, разказва "Дейли мейл", цитиран от Obekti.bg.

Кейт била бременна с близнаци. Въпреки преждевременното раждане в 27-та седмица, сестричката на име Емили, се родила жива и здрава. Но след като в продължение на 20 минути лекарите се борили да накарат братчето й да диша, трябвало да съобщят на майката тежката новина.

„Докторът ме попита дали сме избрали име за сина ни. Казах "Джейми", а той се обърна към мен с детето, вече цялото покрито, и каза „Загубихме Джейми, не можа да оживее. Съжалявам”. Беше най-лошото чувство, което съм изпитвала. Отвих Джейми от одеалата, сложих го на гърдите си и просто го държах така. Той беше съвсем безжизнен, но започнах да му говоря. Казахме му как се казва, че има сестричка, разказах му всички неща, които искахме да правим заедно с него през неговия живот”, разказва майката.

Детето на няколко пъти изхълцало, но лекарите били убедени, че това е само остатъчен рефлекс. „После обаче усетих, че се раздвижва, сякаш се стряска и започна да си поема въздух все по-често. Сложих на пръста си малко кърма, той го взе и започна да диша равномерно”.

В повечето случаи, ако има сериозен проблем по време на раждането, бебетата незабавно са изпращани в интензивното отделение. Но методът, наричан „грижите на кенгурото”, заради начина, по който двуутробните доизносват бебетата в близост до тялото си, позволява майката да играе ролята на естествен кувьоз, в който бебето е на топло, успокоявано и хранено. При недоносените бебета и тези с прекалено ниско тегло, които са били обгрижвани чрез този метод, се наблюдават по-малко случаи на инфекции, по-добър сън и по-малък риск от хипотермия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини