Вижте ги, преди да са изчезнали

  • 25 октомври 2013 19:20

  • 5648
  • 2
Вижте ги, преди да са изчезнали
©

Фотографът Джими Нелсън обича да пътува по света и да научава нови неща.

В своя проект „Преди да са изчезнали“, фотографът пътува сред далечни народи, някои живеещи сред отдалечени и сурови райони. Общото между всички тях е, че те са малобройни, пазят специфични традиции и носят историята на рода си, отдавна забравена за света:

Азаро от източните гори

Членовете на това племе покриват с кал цялото си тяло с изключение на главата, на която носят необикновени каменни маски, традиционно украсени с различни елементи, като например много къси или много дълги уши, рогата или огромна устата

Според легендата, калните хора претърпели поражение от вражеско племе и били принудени да бягат в реката Азаро. Те изчакали залез слънце, за да се опитат да се измъкнат от нея. Враговете им видели тъмните им фигури, които излизали на бреговете на реката, целите в кал, и си помислили, че ги нападат духове.

Горока

Коренното население на втория по големина остров в света Нова Гвинея е едно от най-разнородните по света.

Суровата природа и исторически междуплеменни война довели до унищожаване на растителността и поява на различни езици. Няколко различни племена са разпръснати по високо плато. Те водят суров живот в своите високите планински села, изхранват се с лов, а семейните връзки са високо ценени.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5648 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тъжно ми е , но това ИМ е целта

2014.02.12 | 11:15

2
Да идва и в България да снима по-скоро, че след 50 години ще остане само територия с това име .

2013.11.16 | 14:19

1
Тая простотия си я имаме и в България.Нарича се кукеровден

Добави коментар

Водещи новини