Шоколадът не вреди на диетата

  • 15 октомври 2013 10:22

  • 2325
  • 1
Шоколадът не вреди на диетата
©

Ако изключим шоколада от хранителния си режим, е много по-вероятно да напълнеем, отколкото да отслабнем, смята ново проучване.

Британско изследване установи, че когато сме на диета, не трябва да пренебрегваме шоколада, защото той ни помага да свалим повече килограми, пише в. "Дейли мейл".

Проучването било поръчано от сайта за отслабване Нутрачек (Nutracheck.com) и обхванало 2100 мъже и жени, които се били подложили на хранителен режим.

Оказва се, че 86 на сто от запитаните, които не се отказали от любимите си шоколадови лакомства, успешно свалили набелязаните от тях килограми, пише "Новинар".

Според специалистката по здравословно хранене Джейн Ейлът диетите, основани на изключването на широк спектър храни, са обречени на провал.

"Подходът в такива случаи трябва да бъде много по-гъвкав и да се похапва в малки количества от любимите ни лакомства."

Предишни изследвания установиха, че при диети, в които тотално са изключени шоколадът, виното и бисквитите, всъщност се трупат килограми. Тяхната липса се компенсира с по-голяма консумация на други продукти, предаде БТА.

Друго изследване констатира, че 65 процента от хората на диета, които изцяло изключват лакомствата, в края на хранителния си режим надебеляват.

И още добри новини за почитателите на сладките изкушения.

Оказва се, че шоколадът може да увеличи продължителността на живота ни.

При проучване на американски учени от Харвардския университет, продължило 65 години и обхванало 8000 мъже, бе констатирано благотворното действие на шоколада.

Участниците в изследването, които си похапвали от това изкушение най-малко три пъти месечно, живеели с година повече, отколкото другите, които изцяло го пренебрегвали.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.15 | 11:22

1
тинтири минтири

Добави коментар

Водещи новини