Масова целувка в подкрепа на заплашени със затвор младежи

  • 13 октомври 2013 09:36

  • 3604
  • 8
Масова целувка в подкрепа на заплашени със затвор младежи
©

Десетки мароканци призоваха към по-голяма обществена толерантност с масова целувка пред парламента в столицата Рабат, предаде германското издание "Велт". Акцията бе знак на протест срещу опасността от затвор, надвиснала над трима младежи.

Петнайсетгодишно момче и 14-годишната му приятелка бяха арестувани по-рано тази седмица, тъй като публикували във Фейсбук своя снимка, на която се целуват. Задържан беше и друг младеж, който направил снимката. По-късно тримата бяха освободени и предадени на родителите си, но срещу тях се води дело и те могат да получат между две и пет години затвор за "накърняване на нравите".

"Посланието ни е, че защитаваме любовта, свободата да обичаш и целуваш", заяви един от организаторите на проявата. Участниците обаче се сблъскаха с противници на тези възгледи, които хвърлиха по тях столове от близко кафене. "Ние сме ислямска страна, в която целуването на обществени места е забранено, дори една малка целувка може да доведе до други неща. Тези са атеисти, които нарушават правилата на исляма", заяви един от анти-демонстрантите.

Последвайте канала на

3604 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.10.14 | 11:18

8
Рязаните ,ако имат поне средно образование ,ще трябва да си признаят ,че Мохамед е преписал доста неща от Тората на евреите ,че и обрязването е от евреите ,които впрочем необяснимо мразят !

2013.10.14 | 11:18

7
МЮСЛЮМАНИН ,КОЙТО НЕ ЖИВЕЕ ШЕРИАТ И НЕ ВЯРВА В ДЖИХАД НЕ Е МЮСЛЮМАНИН ! Мислете си КАКВО РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ ЩЕ ПАДНЕ ,АКО ТЪРПИТЕ ИСЛЯМА !
бай Иван

2013.10.14 | 11:17

5
Чел съм и корана и библията.Проблема е в тълкуването а не в самата книга.Друг е въпроса че коранът е много лош преразказ с елементи на разсъждение от библията.Както има радикални християни (повечето течения са обявени за секти и нямат голяма популярност) така има и радикални ислямисти.
1

2013.10.14 | 11:17

6
Аз също съм чел Библията. Не съм корана, но от мои познати съм чувал същото - че преразказва Библията, но някои неща ги преиначава. А номер 4, обвинявам исляма, защото това е изпълнението на написаното в книгата им. Както и комунизма - идеята може да изглежда добра, но изпълнението зависи от хората (а идеята разчита всички те да са нереално добри и съвестни). Та прилагането на мюсюлманските закони визирах като напълно неправилно спрямо днешната действителност. Уж с цел опазване на морала, се извършват зверства. А да не говорим и колко често се злоупотребява и се убива заради съмнителни обстоятелства или с користни мотиви.

2013.10.14 | 11:16

1
ислямът няма място в XXI век! Как всичко други религии не са против сериозните връзки, дори когато още не е сключен брак, само чалмите ги е страх, че при една целувка ще последва секс? Да не говорим и колко са лицемерни. Бутат го в задния двор и това не се брои...

2013.10.14 | 11:17

4
защото няма нищо общо с исляма, а си е чиста диващина! колко пъти си чел Корана за да обвиняваш исляма в подобни случаи, а чел ли си Библията???
Walking Tall

2013.10.14 | 11:17

3
Поредните ислямски пропадняци.
n4yyn4hynh

2013.10.14 | 11:17

2
много ми е интересно що за идиоти са дали минус?

Добави коментар

Водещи новини