Сеул ще има първия невидим небостъргач в света (снимки)

  • 26 септември 2013 21:30

  • 5273
  • 5
Сеул ще има първия невидим небостъргач в света (снимки)
©

Надпреварата в света на архитектурата при строителството на небостъргачи сякаш няма граници. Всеки проект за тях се ражда с идеята новата сграда да доминира над всички построени преди нея.

Доказва го поредният нов проект, който наскоро беше одобрен в Южна Корея. В столицата Сеул ще бъде вдигнат първият в света невидим небостъргач - Tower Infinity. Той ще се намира близо до летището Incheon и не претендира да вземе първенството в надпреварата с невиждана височина. Но затова пък създателите му изумиха архитектурните среди с решението си да го снабдят със специални светлинни технологии, които да направят така, че да го скрият от погледа на минувачите, пише dnevnik.bg.

Проектът е дело на базираната в калифорния компания GDS Architects.


Кулата ще е висока 450 метра и ще е снабдена с множество цифрови камери и LED екрани, благодарение на които ще може да изчезва.


Въпреки че не се акцентира върху височината му, Tower Infinity ще е шестият по височина небостъргач в света и ще бъде адекватен символ на все по-нарастващото геополитическо влияние на Южна Корея, отбелязват коментатори.


За да накарат сградата да изчезне, GDS предвиждат да има камери на шест специално подбрани места. LED екраните върху фасадата ще са стотици. Върху тях ще се излъчват кадри на живо, заснети от камерите. Техниката ще позволява кадрите да бъде обработени и компилирани така, че да не изглеждат като монтирани. Вместо това наблюдаващите ще виждат широка панорама пред себе си.


Екрани ще променят вида на сградата от тъмно, през полупрозрачно до невидимо. Така небостъргачът ще може да сменя вида си, като или изпъква, или се превръща в стъклено скеле само за минути.



Небостъргачът ще може да бъде невидим само през деня, а нощем ще бъде осветен. А фокусът с изчезването му ще може да бъде наблюдаван само от минаващите близо покрай него.

 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5273 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.02.24 | 14:25

5
кат е невидим... защо го виждам по дяволите???

2013.09.28 | 21:19

1
Защото царят е гол ?!!!

2013.09.30 | 01:03

4
Невидим небостъргач - Advanced difficulty за талибани.
ha

2013.09.29 | 11:36

3
ako se pogledne otgore se vijda golqm park
ппп13

2013.09.29 | 11:36

2
невидим до летището! Супер! :-)))))

Добави коментар

Водещи новини