Мъж ще води бизнеса си от необитаем остров цели 40 дни

  • 26 септември 2013 19:15

  • 1730
  • 0
Мъж ще води бизнеса си от необитаем остров цели 40 дни
©

Ясно е, че в известна степен всеки един от нас зависи от технологиите - смартфони, лаптопи, таблети, безжичен интернет и стабилна връзка с мрежата. Но можете ли да се справите без всичко това и останалите модерни удобства, пита Express.

При това не просто да живеете, а да водите успешно бизнеса си, пише сп. "Обекти".

Такава е целта на френския бизнесмен Готие Толемон, който планира да се изолира на напълно необитаем индонезийски остров в продължение на 40 дни. Той ще ръководи бизнеса си само с компютри, захранвани от вятъра и слънцето, както и със сателитен телефон.

Като малък Готие бил очарован от романите на Жул Верн и плаванията на Жак-Ив Кусто, затова днес той е решил да тръгне на свое собствено приключение. Той възнамерява да работи по стандартните 8 часа на ден и да управлява компанията си от разстояние 10 000 км. 54-годишният предприемач е шеф на парижката филателна компания Timbopress. Готие ще бъде транспортиран до малък остров в Индонезия, който е с дължина 700 метра и ширина 5-- метра.

"Това е перфектната възможност да покажа на света как слънчевата енергия ни позволява да живеем различно и да работим от огромни разстояние без да губим ценното си време", обяснява бизнесменът, който ще вземе със себе си само две палатки- една за нощувка и една, за да пази в нея екипировката си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1730 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини