Учителка прави уникални минипаркове

  • 26 септември 2013 08:34

  • 2211
  • 1
Учителка прави уникални минипаркове
©

Български аналог на японското изкуство бонзай твори бивша учителка в Горна Оряховица. Уникални миниатюрни паркове и градини, истински цветни алеи, зелени храсти, заедно с дървени пейки и дръвчета се побират само в една саксия. Удивителните произведения на Албена Тодорова привличат погледите отдалеч и са неповторима украса за всеки дом и градина, показа репортаж на БНТ.

По професия Албена Тодорова е начална учителка, но преди три години напуснала училище и се отдала напълно на своето хоби. Щастлива е, защото сега по цял ден работи вкъщи. Израснала в семейство на цветари, тя разказва, че е щастлива да твори малки паркове и градинки в саксия.

"Използвам всякакви цветя – едните са саксийни, стайни растения, а другите са външни – такива, които издържат и зимно време навън. Търся такива растения, които да изглеждат като малки дръвчета”, разказа Албена Тодорова.

За "българския бонзай" Албена взема и инженерни решения – сама проектира и изработва алеите, детски кътчета и местата за отдих в малките паркове и градини.

"Може да бъде с камъчета, с тухлички, с плочки с много видове. Пейки, масички, перголии - дори къщички малки правя и важното е всички елементи, всички аксесоари да бъдат с едно към друго с един и същи мащаб", обясни Албена Тодорова.

Албена мечтае един ден да представи своите невероятни малки паркове на световно изложение. Отскоро има и ново предизвикателство - да се потопи и в света на куклите. Тя проектира къщички за кукли от дърво, в подходящ за децата мащаб, и с луксозно обзавеждане.

Последвайте канала на

2211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЧиЧчи

2013.12.28 | 18:24

1
Да бяхте сложили снимки, а? Иначе браво!:)

Добави коментар

Водещи новини