Звяр на пътя! Пернишки трабант фучи с 220 к.с.! (видео)

  • 26 септември 2013 07:03

  • 14666
  • 4
Звяр на пътя! Пернишки трабант фучи с 220 к.с.! (видео)
©

Поредният проект, сега вече български, за тунинговане на легендарния народен автомобил от времето на ГДР - "Трабант", събра очите на ценителите, съобщава Autoevolution. Разработката е на българско ателие "Kokonja". "Трабант" RS е истински автозвяр с двигател от Fiat Coupe с мощност 220 к.с. - 10 пъти повече от първото поколение на модела. Не се уточнява обаче колко по-тежък е "българският Трабант". Заводската версия на машината тежи само 600 кг, като според информацията дори намесата на хората от KoKonja едва ли е увеличила значително това тегло. В същото време обаче автомобилът може да се похвали с впечатляващо съотношение "маса-мощност".

Полученият "Трабант" RS е оборудван със спирачна система Brembo и спортно окачване. Доработен е и външният вид на автомобила - той е боядисан в яркосиньо и е оборудван с големи джанти. В салона, който е изцяло променен, има кожа и алкантара.

"Представете си, че притежавате най-яката кола, с най-впечатляващия външен вид и двигател. Но интериорът и има нужда от тотална промяна. Това е историята на този впечатляващ Trabant RS, който беше подложен на пълен ъпгрейд на интериора при KoKonja. Вече автомобила вика силно: Аз съм най-готиния! Trabant RS сега има Recaro седалки тапицирани с гладка черна естествена кожа и конци Royal Blue. Таблото е проектирано и изработено напълно от нула. Покрито със син шев сега автомобила има много приятен начин да привлича вниманието на собственика си. Екстериора също получи частичен тунинг от KoKonja. Лип спойлер, кръгове до фаровете и шайби на шраимерите бяха направени от карбон. Сега автомобилът е съвършен...", обясняват на сайта си специалистите от "Kokonja".

Не се съобщава колко време и средства е погълнал този проект, нито за кого е правен. От видеото обаче се вижда пернишки регистрационен номер.

Последвайте канала на

Novini.bg
14666 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.27 | 23:59

3
А така - пернишки Mini Cooper :)
тт

2014.09.19 | 05:35

4
Малиии, е те това е кола.
Диму ут Руси

2013.09.27 | 23:59

2
Туй по-хубу ут Фирари бря...

2013.09.27 | 23:16

1
Всичко е ОК, само че така губи първото място за най-дълъг автомобил - 100 метра с пушека.

Добави коментар

Водещи новини