Всяко четвърто куче страда от депресия

  • 22 август 2013 09:49

  • 4353
  • 1
Всяко четвърто куче страда от депресия
©

Всяко четвърто домашно куче страда от депресия заради стреса, на който е подложен четирикракият любимец, когато остава сам вкъщи. Това разкрива изследване на учените от университета в Бристол и организацията Home Alone Dogs.

Животните, чиито стопани работят на по-дълги смени, показват тревожни признаци на потиснатост като бавно ходене, гонене на опашката, вой, повръщане, ходене по голяма нужда и дори самонараняване, пише в. "Новинар".

„Ако кучетата са обучени да си взаимодействат с човешките същества, може да им е трудно, когато не могат да установят контакт със собствениците през работното време.

Смятаме, че можем да им обърнем гръб и просто да кажем – излизам, спокойно. Хайде заспивай, ето ти кокал. Но кучетата няма как да ни разберат”, обяснява ветеринарят д-р Джон Брадшоу.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
4353 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
естеството на нещата

2013.08.23 | 09:56

1
Ами те и кучетата и котките са създадени да живеят навън. Кучелюбците ги затварят в апартаментите, защото постоянно мислят за тях като за хора. Тъпчат ги с храна и ги обездвижват докато заприличат на табуретки или се побъркат и после ги водят на лекар. Всичко това защото много ги обичат - откачена работа. Става дума за истинските животни разбира се, - ония изкуствено създадените, които приличат на плюшени играчки или на озъбени прасета, въобще не биха съществували без хората. Сори ако обиждам някого.

Добави коментар

Водещи новини