Фирма предлага фалшиви фенове, папараци, демонстранти и активисти

  • 09 август 2013 09:25

  • 2099
  • 1
Фирма предлага фалшиви фенове, папараци, демонстранти и активисти
©

Хитроумен американски предприемач върти успешен бизнес с отдаване на тълпи под наем, като групите могат да подкрепят различни каузи, да протестират или пък да се правят на фенове на даден човек, за да го направят да изглежда като звезда, пише в. "Новинар".

Фирмата е базирана в Лос Анджелис и се нарича Crowds on Demand (в превод от английски - „Тълпи на повикване”). Собственикът Адам Суорт обещава, че може да осигури нужната тълпа на всеки клиент, и то точно според изискванията му. Затова и асортиментът от услуги, които предлага, е доста широк. Клиентът може да поръча шумно посрещане на летище с истерично крещящи фенки, които да го посрещнат като световноизвестна музикална или кинозвезда или „звездно пазаруване” – разходка в първокласен мол, следван навсякъде от папараци, фенове и охрана. Тълпите могат да бъдат наети и за мирни протести, за политически митинги, където да викат за или против някой кандидат, както и за различни обществени каузи, където да се изявяват като активисти.

Цените за малък протест от двайсетина души струва на наемателя около 2000 долара. Ако обаче клиентът е благотворителна организация, могат да бъдат договорени отстъпки, уточнява Суорт. 500-те служители, които вече работят за фирмата само няколко месеца след отварянето й, получават по 15 долара на час.

Находчивият предприемач споделя, че идеята за тълпа под наем му дошла, когато кацнал в Естония и видял напълно непознат за него човек да бъде посрещан от голяма група хора и журналисти. „Казах си: „Защо пък това да не бъде достъпно и за мен? Дори не знам кой е този човек, а я виж как му се радват хората!”, разкрива Суорт.

Най-забавното в тази работа е, когато например наетият антураж от двама папараци, шестима запалени фенове, които искат автографи, и двама-трима охранители, които разбутват нахалниците, съберат погледите на всички по улиците, а част от минувачите се присъединяват към мнимата тълпа и също започнат да искат автографи.

Това обаче са по-редките случаи. Обикновено клиенти са неправителствени организации, които търсят по-мащабно представяне пред властите на непопулярни проблеми.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.09 | 16:21

1
tova predstavlqvat na6ite deputati :) zimatsi publika nazaem i matqt glavite na naroda

Добави коментар

Водещи новини