Уникален дървен трол броди из Америка

  • 28 юни 2013 07:49

  • 6248
  • 1
Уникален дървен трол броди из Америка
©

Ким Бийтън, артист от Сиатъл, събра 25 доброволци, за да създаде уникалното си творение, високо 3 метра и изградено изцяло от антитоксични материали. Миловидното лице на създанието е вдъхновено от покойния баща на Ким (дървар от щата Монтана). 

През 2006г. Ким Бийтън и отбор доброволци прекарали 15 дни, работейки над това дървено произведение на изкуството. То е изработено от папиемаше, дърво, метални пластини и други антитоксични материали, пише inews.bg.

Макар цялата структура да изглежда невероятно реалистично, това, което най-много грабва вниманието е миловидното лице и красивите сини очи. Уви, в легендите и митовете троловете нямат славата на най-дружелюбните същества. Този, обаче, е специален. Артистът обяснява: "Баща ми почина преди няколко месеца, на 80 години. Един ден се събудих и помнех ясно какво точно съм сънувала. Стария ми баща, превърнал се във величествено, голямо и изсъхнало дърво. Той седеше тихо в гората, а аз плачех в съня си. Щом се събудих, на момента хванах длетото и започнах да оформям макет, докато образът беше още жив в съзнанието ми. За 40 минути имах груба скулптора, която ми показваше горе-долу какво ще се получи. На следващия ден започнах с телефонните обаждания, за да съобщя на приятелите си, че след 6 дни ще започнем нещо голямо. В следващите дни събирах материали и продължавах с обажданията. 15 дни след започването, бяхме готови. Никога през живота си не съм била толкова ентусиазирана да завърша нещо до край."

Дървеният трол е пътувал из Сиатъл в продължение на 2 години, украсявайки панаири, фестивали, пазари и т.н., привличайки вниманието и провокирайки въображението на стари и млади.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6248 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2014.08.05 | 08:32

1
И ние имаме дървени тролове особено в западна България, къде Софииско. Особено там.

Добави коментар

Водещи новини