Бялата тениска прави мъжете по-симпатични

  • 25 юни 2013 20:23

  • 2768
  • 0
Бялата тениска прави мъжете по-симпатични
©

Обикновената бяла тениска увеличава привлекателността на мъжете в женските очи до 12%, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на британски психолози. Ефектът е най-голям при мъже, които не са много във форма.

Причината е, че бялата тениска създава илюзия и раменете изглеждат по-широки, а кръстът по-тесен. Така се получава V-образна линия, която се смята за върха на мъжествеността, твърдят учени от университета Трент в Нотингам, цитирани от БТА.

При добре сложените мъже бялата тениска увеличава привлекателността, когато отпред е отпечатана голяма буква "Т". Ако буквата "Т" обаче е обърната, така че чертата да минава през кръста, привлекателността на господата сред жените на възраст от 18 до 25 години намалява до 12 процента.

Причината е насочването на интереса към стомаха на мъжа. Ефектът е особено забележим при мъже, чиято талия е с широчината на раменете.

За най-добра се смята разлика между раменете и ханша от около 20 процента. Буквата "Т" подчертава именно "оптималната" форма на мъжа.

За изследването на 30 студентки са показвани снимки на пет различни мъжки фигури, като те са казвали колко привлекателни им се струват и доколко здрави според тях са мъжете.

Последвайте канала на

2768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини