Най-чаровната ни мажоретка е от Горна Оряховица

  • 13 юни 2013 07:33

  • 6179
  • 0
Най-чаровната ни мажоретка е от Горна Оряховица
© Булфото

Маринела Диянова от Горна Оряховица бе избрана за най-чаровна мажоретка на Третия национален фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара`2013", чийто домакин бе Пазарджик. Маринела е част от състава за мажоретни танци при СОУ „Вичо Грънчаров", с ръководител Розалия Нанкова.

Близо 500 мажоретки от 17 български града участваха във фестивала. В надпревара за големия приз „Слънчева Бесапара" и първите места в отделните категории премериха сили мажоретни състави от Пазарджик, Сливен, Пловдив, Елин Пелин, Нови Пазар, Левски, Горна Оряховица, Карлово, Казанлък, Свиленград, Панагюрище, Първомай, Ябланица, Самоков, Ботевград, София, Кърджали. Горнооряховските мажоретки участваха с два отбора и след жестока конкуренция заеха престижни места в челото на класациите на различните уреди.

В раздела за групи в категорията БАТОН - ІІ-ра възрастова група, момичетата представиха танците „България се ражда" и „Спри" и се наредиха на първо и второ място. В раздела за формация в категорията БАТОН- ІІ-ра възрастова група, мажоретките от първи отбор представиха танца „Мела мома равни двори" и заеха втора позиция, непосредствено след считания за фаворит отбор на Ботевград. Вторият горнооряховски отбор се класира на пето място.

В раздела за формация в категорията ПОМ-ПОНИ - ІІ-ра възрастова група, мажоретките от втори отбор се наредиха на трето място с танца „Матроси", след представителките на Свиленград и Сливен. С танца си „Музикална кутийка", първият отбор зае пето място.

Последвайте канала на

6179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини