В Испания връщат кучешки фекалии на стопаните

  • 07 юни 2013 16:40

  • 2255
  • 1
В Испания връщат кучешки фекалии на стопаните
©

Управата на испанския град Брунете започна да наказва по един твърде необичаен начин собствениците на замърсяващите тротоарите кучета, като събира фекалиите и им ги връща по пощата, предаде БТВ.

Градчето-новатор в общинската чистота е разположено на около 20 километра западно от столицата Мадрид и е с население от 10 хиляди души. То използва услугите на 20 доброволци, които патрулират по улиците и дебнат дали стопаните почистват оставените по улиците фекалии на домашните им любимци.

Отрядниците се заговарят с нарушителите и дискретно научават името на техните животни. След това събират и раздробяват твърдите отпадъци на дребни парчета и ги изпращат препоръчано на стопанина. Доброволците ползват архива на общината, като по името на кучето и неговата порода стигат до господаря му.

Кампанията се оказала толкова успешна,че бил регистриран 70 процентен спад на кучешките "мини", оставени по тротоарите. За една седмица общината изпратила 147 писма на нарушители с "отпадъчно" съдържание. Кампанията била разработена от носителката на много награди испано-американска рекламна фирма Sol de Plata.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2255 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.09 | 19:17

1
много добро решение на проблема

Добави коментар

Водещи новини