Кой рисува по електрическите табла в столицата?

  • 05 юни 2013 10:09

  • 2155
  • 0
Кой рисува по електрическите табла в столицата?
©

За втора година уличните електрически табла в столицата са изрисувани по инициативата на Столичната електрическа компания и Галерията за модерно изкуство - "Цветни улици". Тази година в освежаването на 50 обекта се включват млади артисти с позитивни послания, разказва БНТ.

Наталия и Станислава са близки приятелки от следването си в Нов български университет. Сега изкуството отново ги събира в кампанията по изрисуване на част от градската среда на София.

Двете млади художнички са специализирани в анимационната стилистика, а проектите им са обединени от темата за любовта. Готови са отново да се включат в инициативата.

"Някакви хора, докато рисувахме, ни питаха - няма ли да дойдете към "Младост", към "Хаджи Димитър". Всички искат около тях да е хубаво, красиво и да е цветно", каза Станислава.

Улиците "Московска", "Искър" и булевард "Дондуков" са новите локации, на които могат да бъдат открити творбите на младите артисти.

"Направи ни впечатление вече, че изрисуваните табла се пазят доста повече. Почти няма налепени и пострадали от вандалщина табла", сподели Зорница Йорданова, директор в Столична електрическа компания.

Инициаторите на проекта "Цветни улици" планират още няколко етапа за разкрасяване на градската среда в столицата. Предстои подобна инициатива да започне и в други по-големи градове на страната.

Последвайте канала на

2155 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини