Евреин продава мястото си в рая

  • 30 май 2013 07:00

  • 6767
  • 3
Евреин продава мястото си в рая
©

Американски евреин обяви за продан в интернет своето място в рая, като цената на неустоимата оферта само за няколко часа скочи от 99 цента до 100 хиляди долара, пише "Новинар".

30-годишният Ари Мандел решил да продаде запазеното му място в рая, тъй като за него отвъдният свят нямал никаква стойност. Той израсъл във вярващо семейство в покрайнините на Ню Йорк, но преди 7 г. преосмислил живота и житейските си възгледи. Спрял да спазва еврейските закони и се записал в Университета на Ню Йорк.

Започнал да се радва на земните наслади и решил, че няма нужда от полагащото му се място в рая, заради което може да го продаде. Затова пуснал оферта в сайта eBay, като сложил първоначална цена на „собствеността” си от 99 цента. В описанието към офертата той дори подробно обяснил защо е сигурен, че му се полага място в рая.

В младежките си години Ари вършил „много добри неща”, изучавал Тора и помагал на много хора, включително и на пострадалите от земетресението в Хаити през 2010 г. Той дори обещавал никога да не се върне в лоното на юдаизма и няма да претендира за мястото си в отвъдното.

В интервю за израелски медии Ари заявил, че бил крайно изненадан, когато видял колко голям интерес предизвикала обявата му и предложената цена от 100 хиляди долара. Той обаче няма да може да прибере парите, тъй като администраторите на сайта свалиха офертата му.

Мотивите им са, че мястото в рая не е нещо материално и не може да бъде продадено, защото нарушава правилата на сайта. Самият Ари заяви, че обявата му вероятно е свалена просто защото собствениците на eBay са атеисти.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
6767 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.08.14 | 23:02

3
Приятели ,не се заблуждавайте ! Тоя добре знае ,че сделката за отиване в РАЯ, е между него и Бога.Той може да си продаде мястото и да вземе парите ,но сделката си между него и Бога си остава !!!Вие не сте лице в тая сделка!Така,че ще ви вземе парите и пак ще отиде в Рая ! А вие, ако нямате сделка с Господа, пак сте на улицата ,но вече и без пари.Така , че време е за ПОКАЯНИЕ !!! Исус е Господ !
Стаматис

2013.08.14 | 23:01

2
Откак предците му предадоха Христа на разпятие, за нито един от тях няма място в Рая! За Геената огнена има много свободни места......

2013.08.14 | 23:01

1
Нищо ново под слънцето. Тия и майка си ще продадат за жълти стотинки......

Добави коментар

Водещи новини