Създадоха диетична пица

  • 17 май 2013 17:12

  • 1108
  • 2
Създадоха диетична пица
©

Във Великобритания бе пусната на пазара замразена пица, приготвена по рецепта на известен диетолог, съдържаща 47 жизненонеобходими хранителни съставки и по-здравословна от салатите.

Новият продукт е с търговска марка "Eat Balanced Pizzas" и е стриктно балансиран откъм калории, богат е на витамини и минерали. При все това тези специалитети са съхранили високите си вкусови качества, твърди БТА.

Готовата замразена храна е дело на диетолога проф. Майк Лийн от университета в Глазгоу. Той е направил така, че диетичните пици точно да отговарят на хранителните нужди на организма. Както е известно, много от тези традиционни италиански специалитети са или прекалено солени, или прекалено мазни, а в същото време са бедни на витамини и минерали.

Проф. Лийн счита, че е улучил идеалната формула. Новите продукти са пуснати в търговската мрежа на Англия и Уелс тази седмица. Тяхната цена е 3,50 британски лири бройката и са в различни асортименти.

За сравнение, салатите, които купуваме в магазините и си мислим, че са много здравословни, имат ниско протеиново съдържание и са богати на въглехидрати. В тях липсват ключови витамини и минерали, които можем да компенсираме с диетичните пици. "Намерете ми дори и една салата, която да съперничи на нашия продукт по някакъв показател, и ще получите моето признание", коментира диетологът Лийн. "Лично аз не можах да открия такава, нито в магазините, нито на полето!"

Последвайте канала на

1108 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.20 | 09:34

2
Я,кога г-н Дянков е дал рецептата на британците?????
werr

2013.05.17 | 19:47

1
Da doide da iziade edna shopska salata, i posle da govori. :)

Добави коментар

Водещи новини