Робин Худ е бил гей

  • 25 април 2013 10:55

  • 2267
  • 4
Робин Худ е бил гей
©

Какво знаем за Робин Худ? Че е бил герой от средновековни английски балади, главатар на горските разбойници. Криел се в Шеруудската гора около Нотингам, ограбвал богатите и давал на бедните.

Общо, както пише по книгите, „в продължение на столетия той е бил символ на смелата борба за справедливост, свобода и права на бедните”, отбелязва megavselena.com. Много почитатели на Робин Худ дори виждат в него предшественик на Гарибалди, прародител на партизаните антифашисти и дори предтеча на Че Гевара.

Авторитетният британски филолог Андрю Джеймс Джонстън от Берлинския университет решил да провери тези приказки. Той възстановил образа на героя, анализирайки легенди и балади. И изяснил, че Робин Худ бил бунтовник само по отношение на обичаите и традициите, доминиращи през неговата епоха.

Първо, той е живял в гората, защото с приятелите му ненавиждали бурния градския живот и много обичали природата.

И второ, Худ вероятно е бил гей, както и приятелите му. Тоест те са избягали в гората и защото са решили така да се отърват от преследването на хомосексуалистите.

„А са ограбвали богатите, за да финансират дейността на утопичното си общество, а не за да раздават заграбеното на бедните”, твърди Джонстън.

Вярно, в последните балади и легенди за шайката се появява младата красавица Мариан, която се омъжила за Робин Худ.

„Не е изключено това да е било измислено, за да защити героя гей, прекалено изпреварил своето време – смята авторът. – Хомофобията е ужасна европейска болест, също така вродена, както антисемитизма и всеки друг вид расизъм.”

Последвайте канала на

2267 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.24 | 12:33

3
На филолога гей му се иска всички да са гейове.
toi

2017.10.24 | 12:33

4
скапаните гейове всячески се опитват да развият своята пропаганда!Имат много силно лоби и действат на принципа на македонците - присвоявайки си и омаскарявайки колкото се може повече популярни и уважавани личности от миналото и настоящето.

2017.10.24 | 12:33

2
Понеже англичаните-мъже от колониално време още са си падали хомо и още продължават, искат да направят внушение, че това е обикновена работа и на виждате ли и Робин Худ е такъв.
Житан

2017.10.24 | 12:33

1
Робин Худ бил гей,а крал Ричард дали не е бил обикновен педерас??????

Добави коментар

Водещи новини