Мъжете са по-романтични от жените

  • 23 април 2013 20:02

  • 985
  • 0
Мъжете са по-романтични от жените
©

Противно на популярното клише мъжете са по-големи романтици от жените, доказва научно изследване. Около 48% от представителите на силния пол са се влюбвали от пръв поглед, а едва 28% от жените могат да кажат същото за себе си, пише Akademika.bg.

До този извод са стигнали американски учени след мащабно изследване, в което били анкетирани 10 000 души от цял свят. Анализът бил проведен от професор Пепър Шварц, социолог в университета на Вашингтон, и проф. Джеймс Шварц, директор на Центъра за обществени изследвания в университета Джордж Мейсън във Вирджиния.

Целта им била да разсеят митовете около сексуалността и взаимоотношенията между двата пола, разкривайки как реално стоят нещата във връзките на 21 век. Участниците отговорили на 1300 въпроса за секса, най-привлекателните физически и личностни черти на партньора.

74% от участвалите в изследването твърдят, че са щастливи от връзката си, а 66% смятат, че с техните настоящи партньори са създадени един за друг. Може би най-тревожното откритие било, че за повечето анкетирани сексът без емоционална връзка или сексът с друг по време на една връзка не е нещо лошо. Една трета от мъжете и 19% от жените признават, че са се отдавали на извънбрачни афери.

Много хора свързват щастливата връзка с галени обръщения с имена на животни към партньора, държане за ръце на публични места, страстни целувки и често казване на двете най-трудни думички – “Обичам те”.

Според почти всички участници в анкетата най-важният фактор е добрата комуникация. В най-нещастните връзки партньорите не умеят да общуват един с друг и да споделят най-интимните си проблеми.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини