Момичета правят Велико Търново шарен

  • 23 април 2013 09:55

  • 1314
  • 0
Момичета правят Велико Търново шарен
©

Три млади художнички от Велико Търново превръщат старите улични електрически табла в картини. Изкуството се нарича стрийтарт, или улично изкуство, и напоследък набира все повече популярност и в България, разказва БНТ.

Момичетата обикалят заедно града, набелязват места, където има стари и ръждясали табла, и ги превръщат в красиви рисунки. Така вече година допринасят за усмивките на хората и създават един по-пъстър и цветен град за живеене.

Виктория, Лора и Гергина са студентки. Сприятелили се преди година заради общата си любов към изобразителното изкуство и красивата стара столица.

Рисуваме на улицата, защото ни харесва - това да рисуваме на улицата, да показваш на хората това, което можеш - усетът ти за цвят, за форма, споделя Лора Йорданова.

Търсим нещо грозно и сиво, за да го превърнем в цветно и красиво, казват още момичетата.

Едно старо ръждясало табло, дори и да го оцветиш, да има две три геометрични форми, заживява по нов начин, казва Виктория Георгиева.

Момичетата рисуват, когато около тях е оживено, така имат и публика, таблата им стават картини, а улицата - изложбена зала.

Улицата е място, където трябва да се чувстваме по-свободни и съм в по-бърз досег с хората. Мога да разбера какво е мнението им за моите творби много по-бързо, по-директно и наистина е като една изложбена зала, обяснява Виктория Георгиева.

Харесват това, което правим и смятат, че освежава квартала. Много хора минават от тук и ни питат кога ще дойдете в нашия квартал, казва Лора Йорданова.

За по-малко от година момичетата са изрисували таблата на две малки улички, но казват, че предстои да изненадат приятно и жителите на големите квартали в старата столица.

Последвайте канала на

1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини