-
11 април 2013 09:37
- 1064
- 0
Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане, предаде РИА Новости.
„Ние получихме доказателства, че особен пептид (вещество изграждащо белтъка) в състава на яйчения белтък, понижава кръвното налягане подобно на лекарствата за това”, заявява доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.
Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма.
Учените са доказали, че свареният пептид запазва свойствата си.
Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък както част от менюто на хипертоници.
Последвайте канала на
Свързани новини
Нидерландия 1:0 Унгария, Вегхорст откри от дузпа преди самото подновяване на двубоя
Илиан Илиев: Не беше красиво, но трите точки бяха важни
Германия 2:0 Босна и Херцеговина, домакините с втори удар
Нефтохимик се справи с Дея и спечели дербито на Бургас
Жалко! България надигра Англия, но допусна обрат и загуби
Изиграха се осем мача от Втора лига
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Ген. Атанасов към Борисов: Ако сте мъж и сте държавник, да седнем на една маса и да развържем всички възли
16 ноември 202420:18
"ДПС-Ново начало" избра ново ръководство на партията
16 ноември 202417:56
Джевдет Чакъров: Лица, справедливо описани от президента като наглост на стероиди, се опитват да подменят истината
16 ноември 202418:42
Васил Пандов разкри ще има ли лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС
16 ноември 202418:11
Зафиров: Санитарният кордон беше демонстриран с крясъци и обиди от първия ред
16 ноември 202417:41
Политологът Даниел Смилов: ГЕРБ нямат сериозно намерение да съставят редовно правителство
16 ноември 202417:07
Антон Кутев: Ако има президентска партия, тя ще бъде обявена от него, не от Делян Пеевски
16 ноември 202416:18
Проф. Пламен Панайотов: Решението на "сглобката" за конституционни промени е ялово и не доведе до нищо добро
16 ноември 202418:27
Министър Мундров: Софтуерът на машините за гласуване трябва да бъде на държавата
16 ноември 202419:02