Яйченият белтък понижава кръвното налягане

  • 11 април 2013 09:37

  • 1064
  • 0
Яйченият белтък понижава кръвното налягане
©

Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане, предаде РИА Новости.

„Ние получихме доказателства, че особен пептид (вещество изграждащо белтъка) в състава на яйчения белтък, понижава кръвното налягане подобно на лекарствата за това”, заявява доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.

Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма.

Учените са доказали, че свареният пептид запазва свойствата си.

Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък както част от менюто на хипертоници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1064 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини