Избраха нов водач на масоните в България

  • 25 март 2013 06:28

  • 5202
  • 2
Избраха нов водач на масоните в България
©

Великата ложа на Старите, Свободни и Признати зидари в България избра проф. д-р. Валери Митков за новия Велик майстор вчера.

Решено е той да бъде инсталиран на този пост навръх Еньовден. Митков е преподавател в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”. През 2006 г. защитава докторска дисертация по „Техника и технология на взривните работи”. 52-годишният учен е собственик на фирма „Видекс”, която е една от водещите в сферата на пробивно-взривните работи на българския пазар. Проф. Д-р Валери Митков е избран с пълно единодушие на събранието на Великата ложа на Старите, Свободни и Признати зидари, което се е радвало и на огромно присъствие.

Констатирана е последователност и приемственост при избора на Велик майстор и Велики сановници. Масоните похвалили досегашния Велик майстор Володя Лозанов за добре свършената работа по време на двата му мандата. Те изразиха надеждата си новоизбраната управа на ложата да завърши започнатите от него постъпки във връзка с обединението на масонските ложи у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
5202 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.30 | 10:38

2
СТРАННО,АЗ ШЪК СИ МИСЛЕХ ЧЕ ЧИФУТА МЛАДЕНОВ Е ГЛАВНИЯ МАСОН У НАС,АМА ЛАЙНОТО ЯВНО Е ОБИКНОВЕН ПЕДЕРАСТ
Луминисцент

2013.03.25 | 10:24

1
Масони брато!

Добави коментар

Водещи новини