Учени изобретяват хапче срещу интелект

  • 21 март 2013 08:40

  • 2845
  • 4
Учени изобретяват хапче срещу интелект
©

Британски учени искат да  разработят лекарство, което може трайно да намали интелигентността с 10, 30 и 50 пункта по IQ-скалата на Айзенк, пише "30 думи".

“Идиотите са по-голямата част от населението на Земята. Те не поумняват и никога няма да започнат да се държат адекватно. Но вие трябва да се промените, защото сте малцинство. Когато си тъп живота е много по-лесен.", твърдят разработчиците.

Едно хапче MinusIQ може да намали интелекта в зависимост от концентрацията на активната съставка.  Разработчиците препоръчват коефициент на интелигентност 70, пише Slon, позовавайки се на Sleepthinker.

“Не се притеснявайте, с това ниво на IQ, все още ще можете да си завържете обувката или … да напишете средно слушана рап песен” – казват  изследователите.

След получаване на  MinusIQ трябва да прекарате деня у дома, гледайки MTV.  След добър сън, ще откриете, че самосъзнанието е недостатък, а учтивостта и дори страховете ви ще са изчезнали. Ще  ви носят  радост скокове от покриви или шофиране в пияно състояние, твърдят учени. За съжаление, лекарството има страничен ефект:

“Всички хора, на които не приличате, изведнъж ще започнат да ви дразнят, но светът като цяло ще изглежда много по-добре", казват създателите на MinusIQ.

Учените съобщават, че засега лекарството е  концепция, затова потенциалните купувачи все още няма как да го намерят в продажба.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2845 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Oh my

2013.08.07 | 08:47

4
Легално зомбиране на населението. Ще си тъп , но ше си щастлив и ще те дразнят само тези които не са като теб. Животът ще е по-лесен само ако някой друг се грижи за теб. Ако си просто тъп и щастлив ще си умреш гладен и сам. Ако има някой достатъчно тъп да си купи подобно нещо - няма нужда от хапчето .
аз

2013.08.07 | 08:47

3
че то си го има от много време това хапче Орбит се казва и е дъвка.Прочетете за влиянието на флуордите на мозъка.

2013.08.07 | 08:47

2
Има и друго много ефективно "хапче". И хората го приемат отдавна и с радост си го плащат! TV се нарича!
Алекс

2013.08.07 | 08:47

1
А бе, на вас май не ви трябва такова хапче! Aхахa, че ще ударите нулата :D Това не е реклама на истiнски продукт! Хапчето не съществува! Това е реклама на рекламна агенция, демонстрираща креативността си! Създавайки тази реклама на тема "Невежеството е блаженство!"

Добави коментар

Водещи новини