Десетки трабанти се разходиха във Велико Търново (снимки)

  • 16 март 2013 15:40

  • 3440
  • 2
Десетки трабанти се разходиха във Велико Търново (снимки)
©

За четвърти път във Велико Търново днес стартира "Трабант фест", но за разлика от предишните издания, тази година за първи път има и международно участие.

Събитието е в рамките на богата програма за празника на Велико търново - 22 март, съобщават от Север.бг.

Общо 45 участници, сред които и петима румънци, се регистрираха тази сутрин за участие в "Трабант фест" 2013.

Много интересни модели на източногерманския автомобил привличаха вниманието на минувачите в центъра на Велико Търново. Сред тях можеха да се видят "Трерпач", "Вълчо", "Хензел". Някои от автомобилите бяха много близки до оригиналното им състояние с оригинални части и вид.

Разбира се имаше и бутикови изпълнения специално за подомни изложения и състезания. Пример за това бе трабант, докаран с колесар, преустроен с двигател на "Опел" и задно предаване. Возилото е с американска регистрация.

Интерес предизвикваше и автомобилът на Петьо Попов от Козлодуй. Моделът на този трабант е един от последните, преди спирането на колата от производство - 600S с мотор Е56, 600 кубика, 26 коня.

"Имам 6 регистрирани трабанта по документи и още 26 в двора - за части. Все се заричам, че ще спра да си купувам, но като ме викнат да видя някой трабант и не се сдържам и го вземам", споделя Петьо, който бе донесъл и част от своите играчки трабантчета.

Попов споделя, че взима участие във всички подобни изложения и състезания у нас, сред които в Лозница, Търговище, антоново, Белослав.

"Довечера, като седнем в ресторанта, ще си говорим и ще обменим опит и идеи. Е, всеки краде по нещо. Ето сега има чужденци, така че може да видим и нещо чуждо", допълва колекционерът.

След изложението пред Общината, фестът продължи с дефиле по улиците на града и състезание на паркинга пред Търговски парк - Велико Търново.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3440 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.18 | 08:21

2
Лошо няма, нека се забавляват хората :D. Почти всеки пети, когото познавам колекционира по нещо ^^
Алекс

2013.03.18 | 08:21

1
БРАВО НА ТРАБИМАНИАЦИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини